American Wheat | Wyeast 1010
Wyeast
American Wheat Wyeast 1010 ger mindre smak av kryddnejlika och banan än de tyska veteölsjästerna.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!American Wheat Wyeast 1010 är en kraftfull veteölsjäst som ger ett torrt, lätt syrligt och krispigt öl. Passar perfekt för öl där låg esterproduktion är önskvärd.
American Wheat Wyeast 1010 låter humlen framträda och ger mindre smak av kryddnejlika och banan än de tyska veteölsjästerna.
PASSAR: Vete- och rågöl av amerikansk typ.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jäststam | Veteölsjäst |
Jästemperatur | 14 - 23°C |
Utjäsningsgrad | 74 - 78% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.