Monastery Ale WLP500
White Labs
Monastery Ale är som namnet antyder perfekt att använda för jäsning av öl med hög vörtstyrka så som Belgian Ale, Dubbel och Trippel
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Monastery Ale härstammar från ett av de få kvarvarande trappistmunkbryggerierna i världen.
Jäststammen ger en distink fruktighet med plommonkaraktär. Vid lägre jästemperaturer som understiger +18 °C, så minskar fruktigheten och ger ett mer "jordig" öl.
Monastery Ale är som namnet antyder perfekt att använda för jäsning av öl med hög vörtstyrka så som Belgian Ale, Dubbel och Trippel.
Alkoholtolerans | ABV 15% |
Dosering | OBS!: Detta är en allmän beräkning. Normalt räcker ett jästpaket till 19 liter öl då du oftast väljer en jäst anpassad för ölstilen du har bryggt. |
Dosering | 20 L Batch: 1.048 OG = 1 jästpaket, ingen förkultur |
Dosering | 1.050-1.065 OG = 2 jästpaket eller 1 Jästpaket +1 L förkultur. |
Dosering | 1.065 OG = 3 jästpaket eller 1 jästpaket +2 L förkultur. |
Flockning | Låg - Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 18 - 22°C |
Jästtyp | Belgisk |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 75 - 80% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 40 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.