0

Belgian Strong Ale | Wyeast 1388

Wyeast


Ett klassiskt val om du ska brygga Golden Strong Ale


  • Finns i lager: 6 st
119 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Belgian Strong Ale är ett klassiskt val av jäst när du ska brygga Golden Strong Ales.

Belgian Strong Ale är en alkoholtolerant jäst som producerar en komplex esterprofil som balanseras av subtila fenoler. Maltsmak och aromer finns kvar även om den jäser ut torrt med lätt syrlighet.

Jästen kan stanna vid ungefär 1.035 men att skaka och ventilera ölen brukar få jästen att komma igång och jäsa klart.

PASSAR: Belgiska klassiska golden strong ales.

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 13%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Låg
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 27°C
Jästtyp Belgisk
Utjäsningsgrad 74 - 78%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF+
STA1 Positiv
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.