0

Belgian Saison | Wyeast 3724

Wyeast


En traditionell jäst som har kryddig, komplex arom. Den är väldigt syrlig och torr i smaken och har en mild fruktighet.

Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.


  • Finns i lager: 4 st
139 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Belgian Saison är en traditionell jäst som är kryddig med komplexa aromer, inklusive tuggummi. Jästen är väldigt torr och syrlig med en mild fruktighet. Belgian Saison ger en krispig, lätt syrlig finish som bara blir bättre om temperaturen höjs under jäsningen. 

Belgian Saison har en snabb start för att plötsligt stanna vid 1.035 SG. Den kommer dock att jäsa ut om man ger den tid och höjer temperaturen, gärna runt 32°C eller lite högre.

PASSAR: Saison och Farmhouse

INSTRUKTIONER:

1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.

2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.

3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.

4. Rengör förpackningen innan den öppnas.

* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.

Alkoholtolerans ABV 12%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Låg
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 21 - 35°C
Jästtyp Belgisk
Utjäsningsgrad 76 - 80%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF+
STA1 Positiv
Storlek 125 ml
Vara Bryggeri Handelsbolag• 2019-04-22

Denna gjorde vår amarillo single hop pale ale till en mer spännande och fruktig öl. Mäskar man runt 65 och låter den jäsa ut bra får man en torr fast ändå fruktig och fyllig öl. Mycket uppskattat

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.